Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura teki loppukesästä uuden aluevaltauksen ja järjesti jäsenilleen ja heidän ystävilleen matkan Viipuriin. Matkan tarkoitus oli Seuran mission mukainen Viipuri-tietämyksen lisääminen ja myös korkea tieteellinen taso haluttiin säilyttää. Moni kokenutkin matkaaja saikin tällä reissulla kuulla monta uutta tarinaa ja nähdä myös itse kaupungin uudenlaisesta näkökulmasta. Suuri kiitos tästä kuului oppaana toimineelle Emer Siliukselle sekä tietoiskuja pitäneille matkalaisille.

Matka oli myös yllätyksiä täynnä. Suunniteltujen tietoiskujen lisäksi kuultiin spontaaneja puheenvuoroja, kokonaisia esitelmiä ja omakohtaisia muistelmia. Lisäksi monet olivat tuoneet erilaista matkalukemista kiertämään bussissa, joka myös monipuolisti näkökulmaa. Viipurin lisäksi tehtiin pakollisten rajapysäkkien lisäksi kaksi historiallisesti kiinnostavaa piipahdusta ensin Säkkijärvellä kenttähautausmaalla laskemassa seppele muistomerkille ja paluumatkalla Lappeenrannassa katsomassa Viipurin pienoismallia Etelä-Karjalan museossa. Säkkijärvellä matkaajia piristi myös Pepe Husun haitariesitys.

Kuitenkin kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, siksi matkasta enemmän kertookin kuvablogi.

Kiitokset matkasta järjestelytoimikunnalle ja erityisesti matkanjohtaja Harri Tillille.

Categories: Tapahtumat