Tervetuloa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran vuotuiseen Viipuri-tutkimuksen päivään!

Vanhat kirjat Viipurista – hyllyssä ja verkossa

Tilaisuus järjestetään perjantaina 2.9.2016 klo 11.00 – 17.00 Kansalliskirjaston auditoriossa, Yliopistonkatu 1, 3 krs. Tutkimuspäivä on avoin yleisölle, ennakkoilmoittautumista toivotaan ainoastaan päivän aluksi järjestettävälle kiertokäynnille.

OHJELMA

11.00  Kiertokäynti Kansalliskirjaston uusituissa tiloissa                                          (Kiertokäynnille mahtuu 20 henkeä. Sitovat ilmoittautumiset seuran sihteerille   ennakkoon sähköpostitse, vsks.sihteeri@gmail.com. Käynti Unioninkatu 36:n puolelta; huom. kulkurajoitteita.)                                                                                                                 13.00   Tutkimuspäivän avaus Kansalliskirjaston auditoriossa   (Yliopistokatu 1, 3 krs.)
13.15   Prof. Tuija Laine – Vanhin kirjallisuus Viipurissa
14.00   FT h.c. Rainer Knapas – Viipurin Stadtbibliothek (1808-) ja sen kirjallinen piiri 14.45   Kahvitarjoilu                                                                                                       15.00   VSKS:n Viipuri-portaalin julkistaminen/avaaminen
Bibliotheca Wiburgensis – VSKS:n digitoidun kokoelman käyttöönotto
15.15   Prof. Markku Löytönen – VSKS:n 1800-luvulla julkaisemat matkakirjat
15.45   Kansalliskirjaston Digitointi- ja konservointikeskuksen johtaja Pirjo Karppinen – Kansalliskirjaston vanhat kirjat ja digitalisaatio                                                               16.15   Maljat digihankkeille

Lämpimästi tervetuloa!

Categories: Tapahtumat