Juhlavuoden aloittivat Tieteiden yön tietoiskut: Johanna Laakkonen puhui 1920-30-lukujen Viipurin tanssikulttuurista ja Anna Kortelainen kirjailija Lempi Jääskeläisen Viipurista.

Tammikuun lopulla alkoi Karjalan talouselämää käsittelevä yleisöluentosarja, jossa VSKS on yhtenä järjestäjänä Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen sekä Jyväskylän Historiallisen Yhdistyksen kanssa. Luennot pidettiin Jyväskylässä 29.1., 19.2. ja 11.3.2020.

Maaliskuun lopulla ilmestyy uusi Toimite 22, jonka aiheena on Viipurin taide ja kulttuuri vuosina 1856–1944 (toim. Anna Ripatti ja Nuppu Koivisto).

Juhlavuoden teemahenkilön, Jaakko Juteinin, hautamuistomerkki paljastetaan heinäkuussa yhteistyössä Jaakko Juteini -seuran ja Pro Sorvali -yhdistyksen kanssa. Juhlavuoden tunnukseksi on myös valittu Juteinin henkeen ‘Tieto, tiede, valistus’. Loppuvuodesta jaetaan lisäksi Jaakko Juteini-palkinto.

Viipuri-tutkimuksen päivä järjestetään jo pe 7.8.2020. Teemana on Viipurin arkkitehtuuri ja arkkitehti Uno Ullberg. Tutkimuksen päivä liittyy Suomen Arkkitehtuurimuseo järjestämään Uno Ullberg-näyttelyyn huhti-elokuussa.

Seuran perustamisen vuosipäivä on 7.9.2020.

Kevään ja kesän tapahtumista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Hyvää juhlavuotta 2020!

Categories: Ajankohtaista