Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura järjestää jäsenmatkan Viipuriin 11.–13.6.2018. Matkan teemana on Uno Ullbergin (1879–1944) arkkitehtuuri, joka ulottuu jugendista klassismin kautta funktionalismiin. Ullberg suunnitteli Viipuriin kymmeniä rakennuksia, joista tunnetuimpia ovat muun muassa Viipurin taidemuseo, Viipurin maakunta-arkisto, Pyöreän tornin muutostyöt kahvilaksi sekä useat pankkitalot.

Oppaanamme matkalla toimii marraskuussa 2017 Viipurin rakennusperinnöstä väitellyt arkkitehti, seuramme jäsen Petri Neuvonen. Käyntikohteet tarkentuvat myöhemmin. Viipurissa kaukaisempiin kohteisiin ja hotellikuljetuksiin käytössämme on bussi. Keskimmäisenä päivänä liikumme kaupungissa jalkaisin.

Matka Viipuriin tehdään Allegro-junalla ja yövymme kaksi yötä Victoria-hotellissa kahden tai yhden hengen standard-huoneissa. Matkan alustava hinta on tarkentunut ja on 340 e /hlö sisältäen kolme yhteistä ateriaa ja retkeilyjen ym. kulut. Yhden hengen huoneesta lisämaksu on  116 e. Hinta sisältää ryhmäviisumin, junamatkat, hotellikuljetukset, yöpymiset ja hotelliaamiaiset sekä kolme ateriaa. Muille kuin Seuran jäsenille ja heidän aveceilleen/ystävilleen hinta on 380 e/hlö.

Matkalle hankitaan ryhmäviisumi. Seuran sihteeri kerää tätä varten tarvittavat liitteet ja toimittaa ne kootusti matkatoimistoon. Huomioithan, että viisumin saamiseksi passin tulee olla voimassa 6kk matkan päättymisen jälkeen (13.12.2018 asti)! Osallistujilla tulee lisäksi olla voimassa oleva matkavakuutus. Lista viisumia varten tarvittavista liitteistä sekä maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Matkalle ilmoittaudutaan seuran sihteerin kautta sähköpostitse, vsks.sihteeri(at)gmail.com. Viimeinen ilmoittautumispäivä matkalle on 30.3.2018.  Ilmoitathan viestissä osallistujan/osallistujien nimet sekä toiveen kahden tai yhden hengen huoneesta. Kerrothan viestissä myös, jos sinulla on jo olemassa matkan kattava, pidempiaikainen viisumi.
Ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa matka on mahdollista peruuttaa 7.5.2018 asti, (jolloin hotellin peruutusehdot astuvat voimaan). Tämän jälkeen esimerkiksi sairastapauksen sattuessa matkan voi perua lääkärintodistuksella.

Tervetuloa matkalle Viipuriin hyvässä seurassa!

Categories: Ajankohtaista